Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány
Tegyél az egészségedért!


Események

2016.10.29. Rózsaszín szalagos séta és rendezvény Rákosmentén

Kapcsolódó galéria

Az Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány harmadik alkalommal rendezte meg a rákosmenti rózsaszín szalagos, léggömbös sétát az emlőrák ellen.

Az esemény támogatói:
  • Matemedik 97 - Nyolckézláb Segítőkutya Kiképző Iskola
  • Party Buli Bolt
  • Rauch Hungária Kft.
  • Rákosmente Önkormányzata
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma

Kiállító partnerek:
  • Magyar Rákellenes Liga Rákosmente Alapszervezete
  • Pink Bolero Egyesület
  • Közháló Egyesület
  • Reménysugár klub

A rendezvény Időpontja 2016. október 29, helyszíne Vigyázó Sándor Művelődési Ház volt.

A megjelenteket elsőként Dunai Mónika Rákosmente országgyűlési képviselője köszöntötte. Megnyitójában kiemelte a rendezvény jelentőségét, hiszen arra hívja fel a figyelmet, hogy az idejében felismert mellrák gyógyítható. Rámutatott a rendszeres önvizsgálat mellett az egymásra történő odafigyelés alapvető szerepére is.

Az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok fontossága volt a témája Dr. Nahm Krisztina előadásának. Elmondta azt is, hogy a klinikai mammográfia területén kevés a megfelelően képzett szakember, hosszúak a várólisták, a speciális vizsgálatokat (core biopszia, emlő MR) igénylő betegek ellátása pedig még nehezebb.

Désfalvi Judit pszichológus a daganatos betegek lelki rehabilitációjáról beszélt. Saját tapasztalatai alapján elmondta, hogy az onkoteamben lévő pszichológus egyik fő feladata, hogy támasz legyen, ne engedje a betegeket az összeroppanásig eljutni, fogja a kezüket.

Rózsa Linda a Terápiás kutyák, a lélek gyógyítói címmel tartott előadást és bemutatót. A bemutatón alapítványunk kuratóriumi tagja Ajtai Veronika is részt vett Zelda nevű kutyájával, akivel ketten havonta több alkalommal tartanak nekünk terápiás fogalakozást a táncklubban.

Újjászületés Alapítvány elnöke Legéndi Veronika "Testi-lelki gyógyulás tánccal" címmel tartott előadást. Elmondta, hogy a klub alapítói mellrákosok voltak, de győztek, legyőzték a betegséget. Tudták, hogy küzdeni kell, meggyógyulni, tünetmentessé válni! Nem szabad feladni; ott van a család, a barátok, és ők számítanak rájuk. Mindent túl lehet élni - a kemót, a sugárkezelést, és tünetmentesen jöhet a szépítő műtét, amitől újjászülethetünk. Nagyon fontosnak tartották és tartják a rehabilitációt, a nőiesség visszaszerzését. Ennek érdekében hozták létre az "Újjászületés" táncterápiás csoportot Budapesten, ahol rákos és gyógyult nőbetegek - kortól függetlenül - hetente kétszer összejönnek és táncolnak. Céljuk, hogy megőrizzék testi-lelki egészségüket és megerősödve, segítő kezet nyújtsanak azoknak, akik egyedül, magányosan próbálkoznak túlélni a betegségüket.

Az előadások között a táncklub tagjai három táncot mutattak be nagy sikerrel: Ének az esőben, Túlélem én, és a Piros szoknya.

A műsor után szendvics ebéd, majd a rózsaszín szalagos, léggömbös séta következett a Fő térre, ahol a klub tagjai a "No Face" című táncot táncolták, majd a léggömbök felengedésével zárult az esemény.


Írta: Falus Katalin