Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány
Tegyél az egészségedért!


Események

2015.10.17. Rózsaszín szalagos séta és rendezvény Rákosmentén

Kapcsolódó galéria

Köszönet minden résztvevőnek, akik október 17-én alapítványukkal együtt hívták fel a figyelmet az emlőrák megelőzésének fontosságára.

Szervezők:

• Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány
• Magyar Rákellenes Liga Rákosmente Alapszervezete
• XVII. Kerületi Reménysugár klub

Rendezvényünket támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Rákosmente Önkormányzat részéről Rózsahegyi Péter képviselő úr, és a XVII. Kerületi Parti Buli Bolt és a Rauch Hungária Kft. A lebonyolításban segítségünkre voltak a Közháló Egyesület fiatal önkéntesei, a Vöröskeresztesek, és a Vigyázó Sándor Művelődési Ház munkatársai.

Rendezvényünket biztosította a XVII. Kerületi Rendőrkapitányság.

Köszönjük a támogatást, a segítséget.

A Tizenhetedik Online így ír október 17-i rendezvényünkről:

Az emlőrák elleni léggömbös, rózsaszín szalagos sétát nagy érdeklődés mellett rendezte meg az Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány és a Magyar Rákellenes Liga Rákosmente Alapszervezete idén is október 17-én. A szervezőmunka motorja ezúttal is Legéndi Veronika, az alapítvány vezetője volt.

A résztvevők a Vigyázó Sándor Művelődési Házban előadásokat hallgattak meg dr. Nahm Krisztinától a rákszűrés és az önvizsgálat fontosságáról és a betegségben érintettek rehabilitációjáról, illetve dr. Gritz Arnoldnétól, aki a daganatos betegségek mentállis hatásáról és azok személyre szabott rehabilitációs lehetőségeiről beszélt. Majd megtekintették az Újjászületés Alapítvány a Testi-lelki gyógyulás tánccal című látványos bemutatóját, amelyben a betegségen szerencsésen túlesett, meggyógyult hölgyek vettek részt.

Az esemény kezdetén Dunai Mónika országgyűlési képviselő köszöntötte a rendezvény résztvevőit.

Rámutatott, életünkben az egészségünk a legnagyobb ajándék, s ezt az ajándékot gondos figyelemmel óvnunk, védenünk, őriznünk kell. Az egészségünk a jövőnk záloga. Ma Magyarországon a mellrák elleni küzdelemben még mindig sok nőt veszítünk el amiatt, mert későn fordultak orvoshoz. Csak akkor, amikor már nem lehetett segíteni.

Kiemelte, októberben, az emlőrák elleni küzdelem hónapjában országszerte ismeretterjesztő rendezvényekkel, sétákkal hívják fel az emberek figyelmét a betegség korai diagnosztizálási lehetőségeire, a megelőzéssel kapcsolatos teendők fontosságára.

Dunai Mónika aláhúzta, a rák elleni küzdelem, harc közös ügy. Közös tennivalók vannak ezen a téren, ezért tartja különösen fontosnak ezt a figyelemfelkeltő rendezvényt. A felvilágosító missziót addig kell folytatni, amíg el nem juttatjuk az ügy fontosságának üzenetét minden nőhöz, fiatal lányhoz. Kijelentette, a rák elleni küzdelemben az életünk, a jövőnk a tét. A feleresztett rózsaszín léggömbökkel a mának és a jövőnek üzenjük: az időben felfedezett mellrák jó eséllyel gyógyítható!

A betegség kialakulása elleni harc legjobb módszere az egészségügyi felvilágosítás és az egészséges életmód. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a betegség kialakulását meggátoljuk, hogy testi és lelki harmóniában élhessük életünket.

Vigyázzunk egymásra, figyeljünk oda egymásra a családokban, az ismerősök körében, a közvetlen környezetünkben! A korai felismerés érdekében vegyünk részt az egészségügyi szűréseken! Fordítsunk nagy figyelmet az iskolai, óvodai egészségnevelésre, a fiatalok felvilágosítására. Figyelmeztessük a lányokat, asszonyokat a betegség kialakulásának veszélyeire, az önvizsgálat, az egymásra való gondos odafigyelés fontosságára.

A mellrák elleni küzdelem csak közös összefogással lehet eredményes, mondta végezetül az országgyűlési képviselő.