Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány
Tegyél az egészségedért!


Események

2015.07.20. Rehabilitációs tánctábor 2015

Kapcsolódó galéria

Embert próbáló hőségben került sor az Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány által szervezett, 2015. évi tánc és élményterápiás táborra, amelyen daganatos betegségben érintett hölgyek vettek részt. Idén a Velencei tóhoz utaztunk 26-an. Szállásunk Sukorón az Andrea vendégházban volt, szabadidőnk legtöbbjét pedig a Drótszamár kemping strandján töltöttük. Itt voltak az étkezések is.

Idén is, mint a korábbi években az első napon csapatokat alakítottunk, ismerkedtünk. A csapatoknak nevet kellett választani úgy, hogy valamelyest tükrözze, hogy épp milyen táncot tanulunk.

Megalakult az öt csapat, a Rongyrázók, a Gypsy Girls, a Gypsy Queens, Andi és a Mókusok, valamint a Sukorói Sukár Sellők.

Első nap délután, a többi napon délelőtt volt két óra táncos foglalkozás, ahol egy cigánytáncot sajátíthattak el a táborozók. Szabó Krisztina művészeti vezetőnk fantasztikus koreográfiát tanított be, majdnem mindenkinek ez lett a kedvenc tánca.

Ebéd után volt két óra pihenő, majd a csapatok vetélkedtek egymással a különféle ügyességi játékokban, amit játékmesterünk, Ajtai Veronika talált ki és pontozott. Volt labdajáték, célba dobás, vízhordás, darts, kutyás feladatok, közös fotó készítése és nem utolsó sorban egy csapatinduló kitalálása. Mivel az árnyékban is közel 40 fok volt, amikor nem volt feladat, akkor fürödtünk a tóban.

Az estékre is csináltunk közös programot. Első nap egy vígjátékot néztünk meg együtt, a következő napon Activity-ztünk, majd a harmadik estén volt a búcsúest. A búcsúesten minden csapat előadta az indulóját, amin jókat derültünk. Nagyon ötletes, szórakoztató előadás volt mindegyik. Utána karaoke partit tartottunk, táncoltunk, énekeltünk, jól éreztük magunkat.

A negyedik nap reggeli után került sor az eredményhirdetésre. Első helyezett lett a Sukorói Sukár Sellők csapata, mindegyik csapattag kapott egy Újjászületés logóval díszített faliórát. Második helyezett a Gypsy Girls lett, ők egy-egy logóval díszített bögrét kaptak. A harmadik helyen a Gypsy Queens végzett, ők egy-egy szintén a logónkkal díszített kulcstartót kaptak ajándékba. A díjakon felül minden táborozó kapott egy-egy hűtőmágnest, csapatfotót, valamint egy emléklapot.

Ez a tábor, mint a korábbi években is, az aktív pihenésről szólt. A nagy hőség ellenére érdemes volt megszervezni, mert elérte célját, nagyon jó hatással volt a résztvevőkre, testi- lelki megújulást kaptak, valamint megtapasztalhatták a mozgás, a tánc és a közösség gyógyító erejét.

Néhány táborozó visszajelzése:

Köszönöm, hogy ott lehettem a táborban. A rengeteg munkát, amit ismét beleöltetek. Veronika, kis Veronika, Kriszti és mindenki, aki hozzátett a táborhoz. Vajek Andinak köszönöm a szuper fuvart, a dinnyét, az epertortát. Kézdi Ildinek a szuper éneket és táncot. Maresz kellemes szobatárs volt. A többieknek a klassz beszélgetést. A régi táborozókat örültem, hogy láttam, az újaknak örültem, hogy megismertem. Puszi mindenkinek.
(Éva)

Nagyon örültem, hogy ismét részt vehettem az idei tánctáborban is. Köszönet Krisztinek a nagyszerű koreográfiáért, Veronikának a rengeteg szervező munkájáért, Ajtai Veronikának a szenzációs játékok kitalálásáért, Zeldának és Maximusnak, hogy állták a sarat. Akik félnek a kutyáktól, még azok is részt vettek a feladatokban. Köszönet Andinak a finom tortáért és a rendkívül jól időzített finom dinnyéért, nagyon üdítő volt. Köszönöm Kézdi Ildikónak a fuvart, a csapatnak a mindenkori helytállást. Örülök, hogy ismét újabb lányokat ismerhettem meg. Nagyon jó volt a régiekkel ismét találkozni! Gabi szenzációs volt, hogy bevállaltad a kukacos feladatot! Az időjárás kicsit "túl jóra" sikeredett, de ennek ellenére jól éreztem magam. Köszönöm Mindenkinek.
(Rosszka)

Köszönöm Kriszti ezt az aranyos, 3 nap alatt elsajátítható koreódat, igazi örömtánc.
(Ildikó)

Mi szuperül éreztük magunkat, köszönjük a sok-sok élményt. Már most hiányoztok! Puszi.
(Ági és Györgyi)

Veronika elsősorban Neked szeretnék köszönetet mondani, amiért eljutottam a táborba! Nagyon jól éreztem magam, és remélem, hogy jövőre ismét ott lehetek a csapattal. Köszönök mindent és szeretettel ölelek Mindenkit! Puszi.
(Kati)

Én jól éreztem magam, a melegből volt már sok, de ezen senki nem tud változtatni. A kaja a pizza kivételével ízlett (szerintem mégsem került elő a pizzás fiú) A szállás jó volt a földszinten. A játékok szellemesek voltak. Sajnos egy régi eset miatt ódzkodom a kutyáktól, ezért nehezen vagy egyáltalán nem szántam rá magam a kutyás játékra (megharapott egy békés kutya).

A csapatunk így is első lett, mert szuper tagok voltak velem, és ha elfáradtam, bevállalták helyettem. Mindenki egyért, egy mindenkiért...... Lásd autós szállítás a vacsiról a szállásra szerda este.
(Erika)

Én most is nagyon jól éreztem magam. Tetszettek a játékok, a kutyásokat is élveztem. Nagyon jó hogy minden táborban új játékokat játszunk. A szállásunk is kellemes volt. Én szívesen autóztam. A nagy meleg volt az egyetlen nehézség. Jövőre talán az idő is mellénk áll.
(Julcsi)

Klassz volt, hogy együtt lehettünk, hogy sétáltunk a csillagos égbolt alatt éjjel, hogy jókat beszélgethettünk, szintén éjjel, hogy fiatalabbnak érezhettem magam, hogy eszembe sem jutott a betegségem. Így aztán a kissé kényelmetlen körülmények nem számítottak! Remélem, hogy mindnyájan hasonló élményekkel gazdagodtunk.
(Eszter)

Teljesen feltöltődtem, annyi élményt szereztem, hogy most egy ideig van miből "gazdálkodnom" köszönöm a lehetőséget a szervezők munkáját, a Lányok kedvességét, közvetlenségét, ahogy befogadtak minket, "újakat" A tánc is nagyon tetszett, egyénként is imádom mulatós zenét, ez nekem nagyon bejött! Számomra minden perc pihenés, minden perc közösségi élmény egy ajándék, mert a hétköznapjaimban ilyenekre nincs időm, ezért duplán megbecsültem, megéltem minden percet!
(Alexandra)

Ez egy embert próbáló tábor volt, úgy a szervezőknek, mint nekünk, akik szervezetten vettünk részt. Talán, ha nem lettem volna olyan szerencsés, hogy már három táborba is részt vehettem, akkor elképzelhető, hogy nem teszem olyan magasra a mércét.

Ezt a tábort, ha lehetne, visszafelé élném meg. Mikor haza értem a körúton jövet a Nyugati pályaudvar előtt, és ránéztem a több száz migránsra, akik ott várakozva várják sorsuk jobbra fordulását, elszégyelltem magam hisz az ő problémájuk mellett az én pitiánernek tűnő nyavalygásaim és igényeim eltörpülnek és szégyenteljesek. Mert én bevallom, a táborban gyakran álmodoztam légkondis, szúnyog nélküli, medencés, szállásról.

Ennek ellenére azért, idén is nagyon sok, szép és emlékezetes élményt tudtam gyűjteni. A tánctanulást annak ellenére is élveztem, hogy az első pillanatoktól kezdve csípte a szememet az izzadás és, hogy inkább szaunában mint táncteremben éreztem magam, viszont az biztos, hogy ebben a táborban csak jóemberek voltak, különben nem férhettünk volna el. Hiszen sok jóember kis helyen is elfér.

Én szeretek játszani, általában tetszenek is a játékok, most a kutyás játékok vitték nálam a prímet, de sajnos nem mindig tudok jópofát vágni hozzá, furcsa volt azt megélnem, hogy nem vághatok csak jó pofát a játékhoz vagy nem lesz játék. Az esti séta, az éjszakai teraszos beszélgetés, a karaoke party, az activity játék mind feledhetetlen számomra és ez persze a többi résztvevőnek is köszönhető.

Végül az 5-ös kórházi szobáról ami 4-esre változott szeretnék egy párszót. Hajnali kávé és tea ivással indult a nap. Valószínűleg az Angol teadélutánt honosították meg Magyarosan hajnal ötkor. Kávé és tea után vérnyomásméréssel folytatódott a még mindig korán reggel. Vizit előtt még volt idő egymás ruhadarabjait felpróbálni, és visszaszolgáltatni. Jövőre nézve költségkímélésnek tudnám ajánlani az ágyak vetésforgóban való használatát, mert van olyan, hogy egyesek akkor kelnek, amikor mások fekszenek.

Köszönöm, hogy részt vehettem.
(Ildikó)

Köszönöm, hogy az elmúlt napokat a csapatotokkal tölthettem. Jól éreztem magam, már fordulnék is vissza, ha lehetne.
(Klára)

Örülök, hogy megismerhettelek bennetetek. Tartjuk a kapcsolatot, és biztos, hogy sok szép további élményben lesz részünk.
(Gabi)

Nekem ismét nagy élmény volt. Köszönöm az együtt töltött napokat és a felejthetetlen élményeket.

Összességében elmondhatjuk, hogy a kérdőívek alapján majdnem mindenki szuperül érezte magát. Remélem jövőre is találkozunk egy újabb táborban.

Köszönjük az építő jellegű véleményeket, próbáljuk a jövőben ezeket figyelembe venni. (svédasztal, klíma, stb.) Sajnos az ilyen jellegű szállások többe kerülnek.

Nem utolsó sorban... Köszönöm Tánczosné Szabó Krisztinek, amiért egy szuper koreográfiával lepte meg a táborozókat. Nem mindennapi teljesítmény volt 3 nap alatt betanítani, és persze nekünk megtanulni sem. Szerintem máris ez az egyik kedvencem.

Köszönet Ajtai Veronikának, a játékmesterünknek, hogy igazán sokféle és jó ügyességi játékokkal lepett meg bennünket. Nekem mindegyik nagyon tetszett, jókat nevettünk.
(Veronika)