Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány
Tegyél az egészségedért!


Események

2014.06.02. Rehabilitációs tánctábor 2014

Az Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány rehabilitációs tánc- és életmód tábort szervezett daganatos betegségen átesett és a betegséggel még küzdő hölgyek részére. A tábort a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata is támogatta.

A táboroztatásra 2014. június 2-5 között került sor, Hajdúszoboszlón 21 fő részvételével, a csodálatos Rudolf hotelben. A legtöbb résztvevő Budapestről jelentkezett.

Összkomfortos szobákban biztosítottunk szállást, napi háromszori étkezéssel, svédasztalos reggelivel, menü- választásos ebéddel és vacsorával

A táborban olyan daganatos betegségen átesett hölgyek is voltak, akik még soha nem voltak nyaralni, mert anyagi lehetőségük nem tette lehetővé, valamint akik kifejezetten azért jelentkeztek, hogy sorstársaikkal lehessenek. Itt nem kellett szégyenkezni egy félrecsúszott paróka miatt sem.

Napi két óra táncos foglalkozást tartottunk, amelyet képzett táncos vezetett.

A pár nap alatt a "Macskák" dalra egy teljes koreográfiát elsajátíthattunk. Egy alkalommal zumba órát tartottunk, amelyet egy hajdúszoboszlói zumba oktató, Etelka irányított. Volt egy hastánc óra is amelyre Borsosné Estella jött Debrecenből, hogy segítsen elsajátítani néhány szép mozdulatot. Mind a kettő meglepetés órának nagy sikere volt, ezúton is köszönjük nekik a segítséget.

Ez a tábor az aktív pihenésről szólt, mindig volt valami feladatunk.

A táncon kívül minden nap több fakultatív programból választhattunk. (pl. társasjáték, strandolás, röplabda, mandalafestés, ügyességi játékok) Ezeket a játékokat a korábbi évekhez hasonlóan csapatversenyben szerveztük. Idén öt csapatot alkottunk, mindenki izgatottan készült a feladatokra.

A fakultatív programok lebonyolításában két fő sportszervező segített.

Szerdán tartottuk a búcsúestet, amelyen énekeltünk, táncoltunk, beszélgettünk, jól éreztük magunkat. A csapatverseny eredményhirdetésre az utolsó napon került sor.

A galériában a fotók híven beszámolnak arról, hogy mindenki nagyon jól érezte magát és egy percig sem unatkozott.

Összességében a tábor elérte célját, nagyon jó hatással volt a résztvevőkre, testi- lelki megújulást kaptak, valamint megtapasztalhatták a mozgás, a tánc és a közösség gyógyító erejét.

Nagyon köszönjük a kapott támogatást Rákosmente Önkormányzatának.

A nagy sikerre való tekintettel 2015-ben is szeretnénk egy hasonló tábort szervezni.