Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány
Tegyél az egészségedért!


Események

2013.10.12. II. Zentai Egészségnap

Kapcsolódó galéria

Hálásak vagyunk a sok felkérésért, ami ősszel megtalált bennünket. Végére kicsit el is fáradtunk, azonban a zentai meghívást világért sem hagytuk volna ki.

Előző évi kirándulásunkhoz hasonlóan idén is hét ágra sütött a nap, amikor megérkeztünk, holott előző héten dideregtünk. Az időjáráshoz hasonló meleg fogadtatásban volt részünk.

A vendégfogadó hölgyekkel közösen mentünk ebédelni a nem régiben felújított híres Royal Hotelba. Tavaly az Emlékkilátóban alapos történelmi áttekintést kaptunk Zentáról, innen tudjuk, hogy ez a hotel I. Ferenc József érkezésének tiszteletére épült, de valamilyen oknál fogva mégsem itt szállt meg. (Most már elmondható, ha nem is a császár, de hírességek ebédeltek itt!)

A finom ebéd elfogyasztása közben volt alkalmunk beszélgetni, ismerkedni a helybeliekkel. Ezután együtt elsétáltunk a Tisza partra. Ildikónak talán már sikerült feldolgozni a traumát, hogy Zentán nem a Duna folyik. Itt közösen fényképezkedtünk. A Tisza parti szobor, ha mesélni tudna, vajon miket mondana, a rámenős pesti lányok szemérmetlen pózolásairól. Több idő nem is maradt Zenta felfedezésére, kísérőink igyekeztek az előadásra, mi pedig próbálni.

Fél hatkor került sor a fellépésünkre. Számunkra is izgalmas volt az Újjászületés című tüzes koreográfiánk, mert ezzel itt először léptünk fel. Nem szerettük volna szó szerint tűzbe hozni a közönséget. Mindenesetre a nézőtérről egy kisfiú hangos tetszés nyilvánítása: "jól csinálták!" megadta a kellő önbizalmat a továbbiakhoz. Mindenki igyekezett a maximumot nyújtani, ezt a hálás közönség fergeteges tapssal jutalmazta. Kerek Ildikó most debütált, hastáncát mi is élveztük a kulisszák mögött.

Mint mindig, most sem maradt el be nem tervezett baki. Kán-kánhoz beállva vártuk a zenét, amikor Kriszti sietve elhagyta a színpadot, majd hamarosan visszajött. Utólag megilletődve vallotta be, hogy elfelejtette felvenni a bugyiját. Természetesen a Kán-kán tartozékról volt szó. Ebből nagy derültség lett és további poénok forrása is.

A műsor után még egy rövid beszélgetésre, kávézásra összejöttünk. Zentát illusztráló ajándékkal kedveskedtek a szervezők és olyan útravalóval, hogy a tánc közben leolvadt kalóriák sokszorosan pótolva lettek.

Szegedig hoztuk magunkkal Dr Linka Beátát, aki egyik előadója volt a rendezvénynek. Meghatottak bennünket elismerő szavai. Valóban a nehéz, küzdelmes napok után itt a klubban táncolni fél gyógyulást jelent.

A jókedv hazafelé sem hagyott el bennünket. Fáradtak voltunk, mégis röpködtek a poénok. A határnál még a jóvágású NAV-os fiú is kapott ajánlatot, ami szemmel láthatóan nem zavarta.

Még feltétlen szólni szeretnék a Rosszka süteményeiről. Látszik, hogy ebben a lányban tombol az energia, szerencsére a mi szempontunkból a legjobban vezeti le. Nehéz választani alkotásai közül. Mi hátul ülők némi izgalomnak voltunk kitéve, mert minden tálca előre indult, végül mi sem maradtunk ki a kulináris élvezetekből.

Még egyszer megköszönjük a zentaiak szívet melengető vendégfogadását. Most is feltöltött bennünket felénk áradó szeretetük. Szívesen jövünk máskor is!


Írta: Vasné Vali