Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány
Tegyél az egészségedért!


Események

2012.12.28. Évbúcsúztató ünnepség

Ismét eltelt egy év! Az Újjászületés Táncklubban december 28-án megtartottuk immáron hagyományosnak mondható évzáró bulinkat. Idén a Roxy Stúdióban köszöntünk el az Óévtől.

Most is a jól bevált batyus módszert választottuk, előre megbeszélve ki mit hoz. Így tudtuk biztosítani, hogy a fasírt mellé lesz saláta is, vagy nem csak édes sütemény kerül a közös asztalra, hanem pogácsa is. Karácsony ide vagy oda, annyira nem telítődtünk, hogy rövid időn belül ne tudjuk a sok finomságot eltüntetni. Egyedül Márti gyümölcsökből összeállított karácsonyfáját bontottuk meg nehezen, annyira gyönyörűen sikerült.

Bár mindenki nem tudott velünk ünnepelni, sokan jöttünk össze, a jókedv garantált volt. Még Sz. Klári is eljött, akit a rehabilitációs tánctáborban ismertünk meg.

Köszönjük "kis" Veronika ötletes meglepetését. Mindannyian kaptunk egy 2013 évi Újjászületés naptárt, enyém már a szobám falát díszíti.

Megbeszéltük előre, akinek kedve van, készülhet kis meglepetés produkcióval…. Sz. Kata Túrmezei Erzsébet: A harmadik című szép versét mondta el, később Márai Sándor Füves könyvéből olvasott fel "A hétköznapokról és az ünnepekről" címmel megszívlelendő idézetet. Mindkettőből kaptunk egy-egy példányt.

Ezután következett a meglepetés műsor.

Mi négyen álltunk össze, Andi, Ildikó, Mária és Én, azaz a Kicsi, a Nagy, az Artúr és az Indián. UV lámpa fényében próbáltunk táncolni, mókázni. A visszajelzésekből úgy gondoljuk, tetszett a többieknek, mindenesetre mi élveztük. Sajnos az ünnepek miatt egyszer tudtunk próbálni, az viszont ideális körülmények között történt Ildikónál. Komoly technikai segítséget kaptunk a kis Zsófi személyében. Közben a csodabogyónak tartott áfonya áldásos hatását is megtapasztalhattuk!

Márti következett, tánca mindig elbűvöl bennünket, ez most sem volt másképpen.

Petőfi Sándor: Falu végén kurta kocsma című versét Veronika és Kriszti különleges, egyedi stílusban adták elő. Veronika szavalt, Kriszti mögötte kézzel pantomimozott. Az ő előadásuk is nagy tapsot kapott.

Ezután karaoke és tánc következett. A merészebbek énekeltek, a kevésbé merészek "csak""táncoltak. Az est fényét emelte, hogy kérésünkre Emese nosztalgiázott kicsit és énekelt Bergendy számot is. Gizike gyengélkedés miatt több órát kihagyott, de most úgy ropta a táncot, hogy az biztosan többet ért bármilyen kúránál.

A karaoke közben Gabi mutatta be igen kacér táncát, egy Marlene Dietrich szám magyar nyelvű változatára, és noha nem voltak fiúk, nagyon nagy sikert aratott vele.

Összefoglalva: szép volt, jó volt az este. Örültünk egymásnak.

A kapott Márai idézetből egy gondolattal kívánnék minden klubtársamnak Boldog Új Évet:

"Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal, tehát az ünneppel."


Írta: Vasné Vali