Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány
Tegyél az egészségedért!


Események

2012.07.16. Rehabilitációs tánctábor

Kapcsolódó galéria

Az Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány idén első alkalommal rehabilitációs tánctábort szervezett daganatos betegségben érintett hölgyek részére. A tábort a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Rákosmenti Erőforrás Bizottsága és az Alapítvány támogatta.

Tizenöt életvidám nő érkezett hétfőn délben Szigetszentmártonra, a Mártoni csárdába. Mindannyian találkoztak már a rettegett kórral, de ez cseppet sem látszott rajtuk.

Csak csajos tábor

Elfoglaltuk szobáinkat, amit később dolgozós, horkolós, bulizós, röhögős és zsugabubus névvel jelöltünk meg. Első nap ebéd közben sorsolással három csapatot alakítottunk: ezek a Primadonnák, Ütős Ötös és Biztos Bajnok Bájos Buja Banyák lettek. (a neveket természetesen minden csapat maga választotta) A harmadik csapat, csupa B betűvel - megérezve a jövőt - ezzel is jelezte, hogy itt a táborban mindenki nyer. Így is lett, de ne ugorjunk ennyire előre.

Ebéd után felfedeztük a wellness részleget és "belaktuk" a konferencia termet, amely a tánctermünk volt ottlétünk alatt. Veronika viccesen figyelmeztetett: - Ne dőljetek a tükörnek! Ehhez tudni kell, hogy a szokásos termeinkben a faltól falig tükrökre vigyázni kell - itt pedig egy sem volt. Viszont ezzel az aranyköpések áradata szabadult el…

Három órakor megkezdődött az első próba. Új koreográfiát tanultunk. Kriszti nem kímélt bennünket a különböző látványos elemekkel, Emese is segített a lemaradóknak.

Tánc után kezdett megmutatkozni, hogy a csapat tagjai Duracell elemmel működnek. Másfél órás strandröplabda meccs után meg sem kottyant, hogy még egyesével lecsúsztunk egy gyerek csúszdán is. Vacsorára értünk vissza a fogadóba, ahol jöhetett a kiadós vacsora.

Andrea születésnapja alkalmából nagyon finom, omlós gyümölcstortával lepett meg bennünket. Neki pedig hoztak az étkezésekhez egy keményebb széket, amivel kímélhette a derekát. Azonnal cikizni kezdtük: - Királyi trónust kaptál?

Vacsora után felmentünk a kilátóba, amelyből gyönyörű kilátás nyílt a Holt-Dunára. Az Activity játéknál végképp elszabadult vidámság. Bűbájos Banyák vétózták az egyik megoldást, mert nem volt egyértelmű. Erre Andrea megjegyezte: "De jó csapáson voltunk..." Aztán, mivel mezítláb járt, egyszer csak szálka ment a talpába. Felkiáltott: "Orvos van a csapatban? Mindjárt elvérzek!" A Bűbájos Banyák többször bekiabálták a jó megoldást - kár, hogy ezzel nem a saját csapattagjuknak, hanem a másiknak szereztek pontot.

Kedden hajnalban többen felkeltek teljesíteni a napfelkelte-fotó készítésének feladatát. Gyönyörű a környék, az időjárás is nekünk kedvezett. Persze más feladat is volt a csapatoknak. A logó-verseny nagy kihívás volt. Gizikének azért, mert profi művész, a nagy többségnek pedig, mert rajz tehetséggel nem áldotta meg őket gazdagon az ég… A kedves pincér fiú, Gyuri ügyesen megoldotta a zsűrizés feladatát is. ő vállalta, hogy elbírálja, melyik csapat logója sikerült a legjobban.

Tíz órakor egy kis közjátékkal kezdődött a táncóra. Eltűnt a technikusunk. Annyit láttunk, hogy vezetőnk telefonál, majd megkérdezi: - Ki zárta be a szobába Veronikát? Végül kiszabadítottuk szorult helyzetéből, s kezdődhetett az óra, amit az ebéd és egy kis ejtőzés után újult erővel folytattunk kettő órakor.

Pihenő időket többnyire az erkélyen, a vízparton, vagy a wellness részlegben töltöttük. A táncóra után tapadós labdás célba dobás és mandala színezés következett. Így írásban nehéz visszaadni, azokat az elmélyült tekinteteket, ahogy mindenki a mandalára koncentrált. Talán ez az a tevékenység, amiről a spirituális mesterek az " Itt és most"-ként beszélnek.

Vacsora után fél óra poi következett, de csak azért ilyen kevés, mert tartalékolni kellett az erőt nyolctól tízig tartó bowling versenyre. Akinek valamiért nem volt szabad emelni, mentális energiákkal, három ujj technikával segítette a csapattársait.

Takarodó után még halk duruzsolás hallatszott a szobákból.

A szerdai táncóra előtt Gabi Amoneáról szóló előadása színesítette a programot, majd divatbemutató következett a termékekből, itt Kriszti töltötte be a modell szerepét. Ezután másfél óra izmot nem kímélő mozgás következett. Ennyi idő alatt egész jól megtanultuk a koreográfiát, igazán elégedettek lehettünk magunkkal, de a tánctanároké az érdem.

Ebéd után a mind a három csapatnak csoportképet kellett készíteni, amit később pontoztunk is. Kettő órakor folytatódott a táncóra kissé izgatottabban, hiszen vártuk vacsora időre a tv2 Aktív stábját.

Amikor a TV-sek megérkeztek, a csapatok a maguk által fabrikált versikéket előadták. Az Aktív stábja elvállalta versek zsűrizését. Nagyon aranyosak voltak, ahogy hosszasan tépelődtek, majd döntöttek.

Vacsora után az egészséges táplálkozásról készítettek riportot több társunkkal. Közben a többiek a háttérben táncoltunk. Ha valaki hosszabban beszélt megjegyeztük: Na, te jól megizzasztottál bennünket.

A TV-sek távozása után meglepetés torta és pezsgő következett, majd Veronika tüzes poi bemutatója, amely mindenkit lenyűgözött. Hihetetlen figurákkal rukkolt elő.

Aztán leültünk beszélgetni, hogy egy kicsit jobban megismerhessük egymás életét, hisz volt köztünk alapító tag, de olyan is, aki csak a táborban csatlakozott hozzánk. Este tízkor a még mindig élénk társaság felvonult a táncterembe és karaoke partiba kezdett. Addig is jó volt a hangulat, de Gabi szóló tánca feltette a koronát a napunkra.

Csütörtök reggel kicsit sem voltunk fáradtak. Ezen a napon már nem volt táncóra, így ki-ki birtokba vette a wellness részleget, de volt, aki elment strandolni. Ebédnél eredményhirdetés és a meglepetés-kitűzők kiosztása következett. A Bűbájos Banyák, mivel ragaszkodtak a tábor ideje alatt a B betűhöz megkapták a bronz címet is, és az ennek megfelelő Újjászületés kitűzőt. Az Ütős Ötös ezüstérmes lett, a Primadonnák pedig az első helyre kerültek. Végig élvezetes és szoros harc folyt a három csapat között.

Fényképeket készítettünk a lépcsőn, majd köszönetet mondtunk a Csárda személyzetének, és vártuk a fuvarunkat.

Köszönet Legéndi Veronikának, amiért megálmodta és megszervezte ezt az együttlétet. Ajtai Veronikának a technikáért és a versenyek lebonyolításáért, Tánczosné Szabó Krisztinának a koreográfiáért, Kissné Horváth Emesének a türelméért a lépések tanítsában. A Mártoni Csárda teljes személyzetének a nagyon kedves és figyelmes kiszolgálásért. Ne feledkezzünk meg persze a sofőrökről sem, akik tele kocsi akcióval odavittek Szigetszentmártonra és haza fuvaroztak bennünket…

Köszönet a támogatóknak, reméljük, hamarosan megismételhetjük ezeket a felejthetetlen napokat.


Írta: Siklósi Erika