Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány
Tegyél az egészségedért!


Események

2010.12.10. Előkarácsony

Advent derekán hozta meg Jézuska táncoslábú közösségünknek az első Karácsonyi ajándékot: felkérést kaptunk szereplésre a Kútvölgyi Amazon Körtől. Nagyon örültünk a váratlan lehetőségnek, mert tudtuk, hogy rengeteg élmény vár ránk és természetesen nem csalatkoztunk.

Már a kezdet is izgalmasan alakult, ugyanis meglepetésvendégként érkeztünk az emlődaganatot megélt hölgyek évzáró találkozójára Kálmán Lydia otthonába. Lydiával a Nők Lapja nyomán hozott minket össze a sors: néhány óra táncklub-látogatás után tett említést egy karácsonyi partyról, és két héten belül már ott is voltunk a helyszínen. Izgatottan vártuk, vajon milyen benyomást teszünk a hölgyekre: végtelenül kedves közönség fogadott minket, köszönjük a lelkes tapsotokat!

Eztán kezdődött az igazi ünneplés: Lydia páratlanul odaadó vendéglátóként kalauzolt minket a hatalmas étkezőasztalon felsorakoztatott csemegék között. Biztosan állítom, ilyen zamatos sütőtöklevest még életemben nem kóstoltam! Az egyenesen portói borral ízesített libamájpástétomról azt hiszem, nem is kell többet szólnom, hogy összefusson a nyál a szánkban. De fokozhatom még a fantáziában és vitaminban gazdag óriási salátatállal, továbbá terítékre került falafel, aranygaluska vaníliasodóval, ropogós zöldségmártogatók, friss és szárított gyümölcsök garmada. Köszönjük összes új barátunknak a tartalmas és ízletes ételeket, a közös vendéglátásukat!

A vacsora során megismerkedtünk az Amazon Kör történetével és tagjaival. A klub két éve alakult a Kútvölgyi Kórház emlődaganatot megélt betegeiből dr. Kocsis Judit, Bacsáné Csíki Judit és Kálmán Lydia kezdeményezésével. Kocsis doktornő patronálásával, személyes közreműködésével kétheti rendszerességgel találkozik a 15-20 tagot számláló baráti társaság, mely alkalmanként egyéb programot, kirándulást is szervez. Bármilyen orvosi problémával lehet fordulni a doktornőhöz, aki segédkezik a klubtagok és a szakma más képviselői közti személyes kontaktus felvételében. Összetartásukat szimbolizálja egyenpólójuk is, melyet Bottyán Katalin festőművésznő hozzájárulásával Niburu című műve ékesít.

Tanulságos volt megismerni Kocsis doktornőt, aki időt, energiát nem kímélve támogatja a klub munkáját. Köszönjük figyelmét, mellyel táncklubunkat kitüntette, és odaadását, miként személyes történetünket, problémáinkat meghallgatta.

Az este folyamán egyéb programokban is volt részünk.

A hagyomány szerint mindenki hozott magával otthonról néhány, már nem használt csecsebecsét, melyek csekély anyagi felajánlás ellenében új tulajdonosra leltek. Az eképp összegyűlt pénz a klub közös kasszáját gazdagítja.

Önállóan készíthettünk asztali dekorációt: Palessné Czikora Klári jóvoltából színes kehely, szárított virágok és termések, fenyőág, gyertya és egyéb kiegészítők felhasználásával élhettük ki kreativitásunkat és vihettünk haza egy cseppet az esti hangulatból.

Sokat beszélgettünk megélt tapasztalatokról, kórokról, okokról, sorsokról és megoldásokról, de a vidámság egy pillanatra sem hagyott alább. Mindenkinek azt kívánom, találja meg önmaga számára azt a közösséget, mely legalább annyit tud nyújtani neki fizikailag és érzelmileg egyaránt, mint az Amazonoknak, s ki-ki merítsen kedvére a fenti ötletekből.

Õszinte szívvel kívánunk minden kedves Kútvölgyi Amazon Kör tagnak felhőtlen élményekben gazdag, boldog évet 2011-re. Viszontlátásra!

Írta: Simon Márta